Kako funkcionira ERS infracrveno grijanje?


USPOREDBA KLASIČNOG I INFRACRVENOG GRIJANJA


Osnovna razlika između infracrvenog grijanja i većine ostalih grijanja je u tome da infracrveno grijanje grije i zidove, a ne samo zrak!
Osnovna razlika zeđu ERS infracrvenog grijanja i ostalih infracrvenih grijanja je da ERS IC grijanje grije s obje strane grijaće površine, najjačom snagom po cm2 površine panela.
infracrveno-grijanje-klasicno

KLASIČNO GRIJANJE

1. radijator zagrijava zrak u prostoriji
2. topli zrak se diže u vis te se ponovno ohlađeni vraća na pod i tako u krug
3. grijana prostorija neravnomjerno se zagrijava, temperaturne razlike su 3 do 8 °C, što rezultira pojačanim kretanjem zraka i snažnom cirkulacijom prašine
4. zidovi se ne griju, ostaju hladni i oduzimaju čovjeku toplinu što daje za posljedicu umor, hladne noge i simptome alrgije
infracrveno-grijanje-ic

INFRACRVENO GRIJANJE

1. panel isijava infracrvenu toplinu tzv. primarne emisije
2. primarna emisija zagrijava pod, strop i zidove na udaljenosti od 6m te uslijed odbijanja infracrvene topline nastaje tzv. sekundarna emisija
3. prostor se zagrijava od poda do stropa ravnomjerno: bez kruženja zraka i bez cirkulacije prašine, uz nisku potrošnju energije
4. grijače površine griju čovjeka sa svih strana te se on osjeća ugodno i opušteno

Najnovija istraživanja eminentnih energetskih instituta pokazuju da će upravo električna energija dobivena iz Sunca, ali i druge alternativne energije biti dominantne u dolazećim desetljećima.
Cijene svih energenata u budućnosti će rasti, međutim cijena elekrične energije u odnosu na druge energente (plin, lož ulje, ugljen, drvo, itd.) dugoročno će biti najjeftinija! Upravo zato valja pozornost usmjeriti na ERS infracrveno grijanje!


Uz jednostavnu montažu i održavanje i nisku potrošnju, ERS IC grijanje je definitivno grijanje sadašnjosti i budućnosti.

Posebnost ERS grijanja je jaki izolacijski učinak.

Zbog posebnog prijenosa topline, vanjski zidovi i stropovi postaju spremnici topline. Time nastaje “prirodna izolacija”, topli zid koji sprječava da toplina pobjegne iz prostorije.
Prednost koja proizlazi iz toga je da nema više vlažnih zidova. Ovime usput rješavamo eventualni nastanak plijesni i sve probleme koji nastaju s tom neugodnom i po zdravlje opasnom pojavom.
parallax background

Što čini ERS IC grijanje tako posebnim?


ERS IC grijanje je jedinstveno grijanje. Čak i u proizvodnji izuzetno precizne laserske tehnologije mi idemo potpuno novim putem. Pretvorili smo sigurnosno staklo u grijanje. Ova tehnologija je jedinstveno učinkovita, jer njome ostvarujemo povećanu učinkovitost, bez ikakvih dodatnih pratećih materijala.
ERS IC grijanje je premium proizvod koji, za razliku od drugih infracrvenih grijanja, svojom punom površinom stvara toplinu te ju maksimalno koristi kod emisije u prostor. Istovremeno optika grijačeg stakla daje svakom ERS infracrvenom grijaču nevjerojatnu eleganciju i svevremenski dizajn.