ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

Ovdje ćete naći vrijedne informacije o Elias infracrvenom grijanju te njegovoj jednostavnoj montaži i pravilnoj uporabi kako bi u vašem prostoru bilo ugodno toplo. Prateći naše korisnike ovu temu stalno proširujemo pa vam skrećemo pozornost da češće pogledate ovo poglavlje, jer se ono aktualizira u svrhu pravilnog korištenja ELIAS infracrvenog grijanja.
parallax background

Da li je cijena panela u Hrvatskoj i Austiji identična?
Da. Cijene infracrvenog grijanja u Austriji potpuno su iste za Njemaču, Švicarsku, kao i sve duge zemlje, uključujući i Hrvatsku. Proizvođač radi po principu regionalnih distributera koji po toj osnovi ostvaruju rabate. Naša firma ovlašteni je zastupnik za Republiku Hrvatsku.
Kada je najbolje koristiti infracrveno grijanje?
Najidealnije vrijeme za početak korištenja je u ranu jesen, kada noći postaju svježije i vlažnije.Zašto je to tako ?

Pojednostavljeno rečeno meteorološkim riječnikom, da prouzročimo "anticiklonu" u našoj zgradi (kući, stanu, objektu). Ovaj termin možemo prevesti kao produljenje lijepog vremena.

Lijepo vrijeme nam uvijek dolazi u pratnji sunčevih infracrvenih zraka. ELIAS infracrveno grijanje tako zadržava ravnomjerno višu temperaturu unutar zgrade i sprečava prodor hladnoće izvana. Tehnički gledano, možemo reći ovo: mi prouzrokujemo obrunti podtlak usmjeren prema vani i tako sprečavamo ulazak hladnog zraka izvana.

Zaključak : pravovremenim početkom grijanja štedimo energiju, odnosno vaš novac.
Kako se montira infracrveni panel?
Pri konstuiranju Elias infracrvenog grijanja, posebni naglasak smo stavili na jednostavnu montažu.

Najprije pričvrstite nosač od inoxa (nehrđajućeg čelika) sa 4 vijka i podložne matice na zid.
Udubljenja na nosaču olakšavaju vam mjerenje i obilježavanje na željenom mjestu. Izrazito velike rupe za pričvršćivanje eliminiraju netočno bušenje i omogućuju točno postavljanje u vodoravan položaj prije konačnog zatezanja vijaka.

Kada je nosač postavljen, objesite panel u utore i pričvrstite sa 2 vijka. Pri tome trebate odgovarajući križni odvijač. Prije konačnog zatezanja, ukoliko je kabel predugačak, možete višak kabela provući i smjestiti u inox nosač. Utikač sa potrebnom dužinom kabla izvuciete kroz jedan od 4 kuta nosača i uključite u utičnicu.

Prosječno vrijeme montaže za grijanje je maximalno 5 do 15 minuta. Vaše grijanje spremno je za uporabu.
Uklapa li se infracrveni panel u postojeću elektro instalaciju?
ELIAS infracrveno grijanje je svestrano primjenjivo.

Ako već koristite grijanje na struju (npr. termoakumulaciona peć, električni konvektori ili radijatori ) i imate termostat koji je u funkciji, onda možete spojiti Elias infracrveni panel na postojeći strujni krug.

Želite li ugraditi nove termostate u postojeće električno grijanje, to je u pravilu moguće uz malo truda i neznatne troškove.

Ako vaš stari sustav ima dvotarifno brojilo, ( pa koristite noćnu jeftiniju struju ), te je strujni krug isključen više od 2 sata dnevno, mora se strujni krug prespojiti uz pomoć električara i putem razdjelnika na dnevno brojilo. To je također uglavnom uz mali trošak također moguće.

Ako već koristite grijanje na struju (npr. termoakumulaciona peć, električni konvektori ili radijatori ) i imate termostat koji je u funkciji, onda možete spojiti Elias infracrveni panel na postojeći strujni krug.

Želite li ugraditi nove termostate u postojeće električno grijanje, to je u pravilu moguće uz malo truda i neznatne troškove.

Ako vaš stari sustav ima dvotarifno brojilo, ( pa koristite noćnu jeftiniju struju ), te je strujni krug isključen više od 2 sata dnevno, mora se strujni krug prespojiti uz pomoć električara i putem razdjelnika na dnevno brojilo. To je također uglavnom uz mali trošak također moguće.
Kako čistiti infracrveno grijanje?
ELIAS infracrveno grijanje se u osnovi sastoji samo od staklene ploče. U normalnim okolnostima dovoljno je brisanje prašine i pranje po potrebi. Prilikom čišćenja grijanje isključite. Koristite vlažnu krpu i sredstvo za čišćenje stakla. Nemojte koristiti jaka sredstva za čišćenje s visokim abrazivnim djelovanjem.
Kako priključiti infracrveno grijanje?
Kada priključni kabel nije vidljiv ELIAS infracrveno grijanje je vizualno vrlo privlačano. Nažalost, tehnički to nije uvijek moguće. Kod novih instalacija uvijek nastojimo sakriti električnu utičnicu iza infracrvenog panela. Generalno je to uvijek moguće u donjim kutovima. U tom slučaju se u pravilu grijanje fiksno poveže i sa nevidljivim termostatom regulira.

No, čak i utičnica u blizini grijača ima svoje prednosti . Ovisno o mogućnostima te mjestu i izboru termostata zavisi da li se radi o fiksno spojenom grijanju ili o onom sa uštekavnjem u utičnicu. Sustav ELIAS infracrvenog grijanja kompatibilan je sa svim termoprekidačima. Utikač Elias infracrvenog grijanja opremljen je jednim lijepo dizajniranim ravnim zaštitnikom kontakta. Veoma se lijepo uklapa u ukupan dizajn, a da pri tome ostaje još mjesta iza našeg grijača. Utikač raspolaže ugrađenom mehaničkom polugom koja omogućuje isključivanje bez napora. Doista smo vodili računa o svakom i najmanjem detalju.
Kako se upravlja sa grijanjem?
ELIAS infracrveno grijanje radi vrlo jednostavno na principu ON ili OFF (uključeno ili isključeno). Zbog kratkog vremena zagrijavanja nije potrebno skupo upravljanje. U odnosu na druga infracrvena grijanja početno zagrijavanje je neznatno.

Komercijalni termostati (žičani ili bežični) služe svojoj svrsi. Preporučujemo termostate visoke kvalitete renomiranih proizvođača jer su trajni, jednostavani za instalaciju i korištenje i lijepo dizajnirani.
Koje vrste toplinske energije postoje?
U području grijanja razlikujemo 3 vrste toplinske energije:

* Konvekcija - ( konvekcijsko grijanje) zrak se zagrijava i prenosi toplinu na druga tijela. Na tom principu radi fen, kaloriferi i sve grijalice koje pušu topli zrak. Kratko nakon uključivanja zrak se brzo zagrije, ali čim se isključi, zrak se veoma brzo ohladi, pa je to grijanje prilično neekonomičnono, a pogotvo nezdravo.

* Kondukcija - Kondukcijska toplina radi na principu provođenja topline ( sva centalna grijanja bez obzira na vrstu pogonskog goriva ) na način da prodiru u druge predmete i osobe i time ih zagrijavaju. U ovom slučaju medij je voda.

* Toplinsko isijavanje: ( infracrveno grijanje ) predmeti, stvari i osobe u prostoriji se zagrijavaju putem toplinskog isijavanja.

Sve poznate tehnike grijanja proizvode u različitim omjerima sve 3 vrste topline , jer svaki materijal koji se zagrijava, prvo će u njega prodrijeti toplina ( kondukcija ), zatim na površini emitira toplinsko isijavanje i u u kontaktu sa molekulama zraka sa grijačom površinom zagrijava i zrak ( konvekcija ).

Na početku svake toplinu uvijek je provodljivost ( kondukcija ), kao što i završava provođenjem topline u našem tijelu. Proces prijenosa topline događa se uvijek kroz konvekciju i isijavanje.

Opisi na tržištu dostupnih sustava grijanja temelje se obično na tome, za što se koriste te tri vrste topline i za kakvu vrstu proizvodnje topline je sustav, odnosno uređaj namijenjen.

Kako doživljavamo učinkovitost sustava grijanja ovisi o tome, koliko je potrebno unijeti energije za proizvodnju toplinske energije i napokon kakav osjećaj topline dopire do nas.

S tim u vezi kroz prijenos topline preko instalacija i zbog različitih svojstva upotrijebljenih materijala uvijek se gubi dio topline i energije.
Što je konvekcija, odosno konvekcijsko grijanje?
Poslije pronalaska sustava centralnog grijanja najpoznatiji i najrašireniji oblik grijanja je konvekcijsko grijanje. Ovdje se zagrijava pomoću najvećih mogućih površinskih molekula zraka , koje uslijed zagrijavanja postaju lakše i uzdižu prema gore. Kada se ponovo ohlade, padaju prema dolje, ponovno se zagrijavaju , a time pokreću kružni ciklus toplog zraka u prostorijama.

Područja primjene: u svim sistemima grijanja kroz koje prolazi voda, lemela radijatori, grijači ventilari, konvekcijski grijači , podni i zidni sustavi grijanja i slični sistemi. Sva grijanja sa površinskom temperaturom ispod 90 ° C. proizvode u većem djelu konvekcijsku toplinu.

Prednosti : Zrak se brzo zagrijava. Što je veća grijača površina koje dolaze u dodir sa zrakom, to mora biti niža temperatura grijače površine.

Nedostaci: - Zrak se brzo hladi, zbog toga moramo stalno novu toplinsku energiju dovoditi.
- Kroz zagrijavnje i kretanje molekula zraka nastaje suhi zrak i fine čestice prašine i tvari koje se isparavaju iz materijala i time zagađuju dišne ​​putove.
- Budući da je zrak slab vodič topline, toplina se prenosi vrlo polako na čvrste materijale. Zbog toga toplina teško prodire u zidove i čvrsta tijela.
- Zidovi ostaju hladni a tijela, da se ne bi smrzla, moraju biti stalno u struji toplog zraka.
- Prijenos toplinske energije kod sistema koji provode vodu, uvijek je prevezen s gubitkom energije. Kod električnih sustava su materijalni gubici energije pravilo.
Kako funkcionira infracrveno grijanje?
Kako bi smo pojednostavili prvo trebamo pojasniti dva pojma: zračenje topline ili toplinsko zračenje . Oba se odnose na infracrveno svjetlo. Infracrvenim svjetlom od pamtivijeka se griju sva živa bića. Blistava toplina sunca od životne je važnosti za ljude, biljke i životinje. Koncept infracrvenog grijanja je izveden upravo iz ove topline od infracrvene svjetlosti. Zbog toga ovakvo grijanje kratko nazivamo infracrveno grijanje. Kroz isijavanje topline zagrijavaju se samo tijelo i predmeti. Zrak može ovu toplinu jedva prihvatiti, ali to je manje bitno za naš osjećaj. Osjećamo toplinsko zračenje od sunca, čak i ako je sam zrak hladan.

Dodatne informacije:
Svaki grijani materijal i svako tijelo proizvodi isjavanje topline. Koliki je udio isijavane topline u ukupnoj potrošnjji energije, ovisi o materijalu i temperaturi njegove površine. Za korištenje u stmbenim prostorima površinske temperature su između 90 i 110 ° C , a staklo se pokazalo da je najučinkovitiji materijal kao emitirajuća površina.

Područja primjene:
Infracrveni sistemi ili sustavi za grijanje toplinskim zrakama u stambenim prostorijama su električne grijalice i peći na plin u području niskih temperatura ( 60-120 ° C ) . U području visoke temperature ( 400-600 ° C ) su kvarcne grijalice i reflektorski grijači na električni ili plinski pogon namjenjeni za skladišta , radionice ili grijalice na otvorenom prostoru . Kalijeve peći, peći na drva, lož-ulje i ugljen su peći namjenjene za stambene prostore. Obično imaju emajlirane ili ostakljene površine, kako bi se postigla dobra učinkovitost toplinskog zračenja. Kada se želi postići površinska temperatura od 90 - 110 ° C , površine su im emajlirane ili ostakljene.

Prednost infracrvenog grijanja na plin:
Brza toplinska dostupnost u kratkom vremenu zagrijavanja

Nedostaci infracrvenog grijanja na plin:
- visoka potrošnja energije
- velika potrošnja kisika prilikom otvorenog sagorijevanja
- veoma zahtjevne mjere sigurnosti
- ograničeni životni vijek

Prednost infracrvenog grijanja na struju:
* Direktno zagrijavanje tijela i materijala pomoću toplinskog isijavanja, što zauzvrat može emitirati puno više topline.
* Zagrijavanjem zidova, podova i stropova isušujemo iz njih sadržanu vlagu, što odmah povećava izolacijska svojstva zidova.
* Povećanjem izolacijske sposobnost smanjujemo potrebu za grijanjem.
* Suhi zidovi, podovi i stropovi nisu više plodno tlo za plijesan.
* Ravnomjerno grijani zidovi, stropovi i podovi povećavaju ugosnost prostora.
* Zbog prevladavajućeg udjela toplinskog isijavanja konvekcija je neznatna. Čestice prašine ne ometaju naše dišne puteve.
* Zbog isijavanja topline percipiramo ju kao intenzivniju u odnosu na konvekcijsku toplinu, pa nam je i do 3 ° C niža temperatura zraka dovoljna za optimalni osjećaj ugode.
* Niže temperature zraka u prostoriji - s istim osjećajem udobnosti - percipiramo kao osvježenje.
* Potrošnja energije za zagrijavanje prostorija smanjena je do 6% po stupnja Celzija.
* Moderni paneli infracrvenog grijanja jednostavno se montiraju i stavljaju u pogon.
* Sa modernim sobnih termostatima upravljane je veoma jednostavno.
* U smislu korištenja vlastite energije ova tehnologija je okrenuta budućnosti.
* Upotreba infracrvenog grijanja moguće je isušivanje zidova.
* Visoka kvaliteta infracrvenog grijanja ima osobito malu potrebu za energijom uz veoma dugi životni vijek u odnosu na većinu konvekcijskih grijalica.
* Ovo grijanje radi daleko ispod dopuštenih granica za elektromagnetska polja, što pojačava njezin zdravstveni karakter.

Nedostaci infracrvenog grijanja na struju:
Kada se uzmu u obzir sljedeći elementi infracrveno grijanje na struju nema nedostataka:

- Zagrijavanje hladnih, a pogotovo duže vrijeme pothlađenih prostorija, zahtijeva više vremena nego konvekcijske grijalice. Potrebno je pravovremeno uključivanje. Kratkoročno uključivanje i isključivanje infracrvenog panela nema smisla, jer samim time nije svrsishodno.
- Starije građevine - pogotovo kad novoinstliranja infracrvenog sustava grijanja - prvo će pomoću zračenja topline isušiti zidove, podove i stropove. Tek nakon toga ćemo dobiti osjećaj topline.
- Građevine sa veoma slabom izolacijaom, kao i one sa kapilarnom vlagom pogodne su za infracrvene sustave grijanja obično samo u vezi sa sanacijom. Savjetujemo u svakom slučaju točnu analizu situacije od strane stručnjaka.
- Na tržištu postoje mnogobrojni sustavi grijanja s jednostavnom grijačom žičanom tehnikom i niskom kvalitetom izrade po povoljnim cijenama, koji se nude kao " infracrveno grijanje ". Takvi uređaji kroz materijalima uvjetovane gubitke prijenosa ne mogu ili samo djelomično mogu zadovoljiti mnogobrojnim zahtjevima za minimalnom potrošnjom energije uz visoku snagu isijavanja.
Kako prepoznati učinkovito infracrveno grijanje?
Teško je definirati univerzalne kriterije za učinkovitost infracrvenog grijanja. S jedne strane ponuda proizvda je veoma raznolika . S druge strane, proizvođači još uvijek nisu pronašli zajedničkku transparentnu definiciju proizvoda. Pokušajmo, unatoč tome pronaći komparativne kriterije i predstaviti ih na lako razumljiv način.

* Što je više energije po kvadratnom centimetru na prednjoj strani osigurno, toliko je veće infracrveno toplinsko isijavanje.
Objašnjenje: Pomnožite dužinu sa širinom bilo kojeg infracrvenog panela i podijelite taj broj sa njegovom električnom priključnom snagom.
Na primjeru našeg malog ELIAS infracrvenog panela od 300 W : 52cm x 31,2 cm, = 1622,40 cm ² površine. Podijelimo priključnu snagu sa površinom, dobiti ćemo veličinu od 0,18 W / cm ².

* Što manje različitih materijala je ugrađeno, to su manji materijalni prijenosni gubici.
ZAKLJUČAK : Niži režijski troškovi.

* Što je manja površina infracrvenog panela u odnosu na njegovu električnu snagu, to su niži gubici od zračenja topline u odnosu na udio konvekcije, jer manja površina prvo mora zagrijati samu sebe.
ZAKLJUČAK : Niži režijski troškovi.
* Što je kraća faza zagrijavanja infracrvenog panela, toliko je manji gubitak energije do početka punog rada.
ZAKLJUČAK : Kod čestih dnevnih uključivanja i isključivanja sistem imamo manju potrošnju el.energije, niže režiske troškove

* Što je viša radna temperature infracrvenog panela od optimalnog raspona od 90 ° C - 110 ° C, to je toplinsko isijavanje manje učinkovito. Jer ispod 90 ° C i iznad 110 ° C, udio isijavanja topline se smanjuje, a udio konvekcije se povecava. To rezultira nižom toplinskom snagom.
ZAKLJUČAK: Veći režijski troškovi.

* Što je manja razlika u temperaturi u unutrašnjosti infracrvenog panela, toliko je manji gubitak u prijenosu topline, odnosno nemamo gubitak topline u prostoriji. Što manje gubitka nastaje, toliko je više topline biti generirano iz električne energije.
ZAKLJUČAK : Niži režijski troškovi.

GENERALNO: Čuvajte se ogromnih i prevrućih infracrvenih panela koji se samo povremeno uključuju, oni će vas dugoročno najviše udariti po džepu.

Kako mogu izračunati točan volumen prostorije za grijanje?
Koji model našeg infracrvenog grijanja je najbolje pogodan za ugodno zagrijavanje vaše prostorije određuje volumen prostorije. On se može veoma lako odrediti.

Do maximalno 3 m visina ravnog stropa vrijedi slijedeće:
Pomnožite duljinu sa širinom i visinom vaše prostorije. Tako ćemo dobiti neto volumen .
Naprimjer : 3 m dužine x 4,5 m širine x 2,65 visine = 35.78 m3.
Sada obratite pažnju na prozore i vanjske zidove. Možete koristi sljedeće postotne dodatke:

5 % po svakom vanjskom zidu
5 % na „hladni“ strop *1
5 % na „hladni“ pod *1
5 % po prozoru *2
10 % za svaki dvokrilni prozor *2
5 % na povećanu vlagu u prostoriji *3
5 % na propuh *4

__________________________________________
*1 = ako iznad ili ispod stropa prevladava vanjska temperatura ili kada je prostorija iznad ili ispod bez grijanja.
*2 = do maksimalne površine od 3 m2. Ako je vaš prozor veći ili imate ostakljena vrata, dodajte još k tome dodatnih 5%.
*3 = vlaga u zidovima se smanjuje sa duljim radom IC grijanja na minimum.

Upozorenje: Ako sumnjate na rastuću vlagu, kontaktirajte nas ili imajte povjerenja i pitajte prodavača prije donošenja vaše odluke o kupnji. Da bi se vaš prostor dovoljno zagrijao, možda je infracrveno grijanje poželjno instalirati tek nakon sanacije ili temeljite obnove.
*4 = Za korištenje punog potencijala uštede energije, preporučujemo vam da poduzmete odgovarajuće mjere protiv propuha.

Dodajte svaki dodatak koji istinski odgovara vašem prostoru. Pridodajte ovu vrijednost neto volumenu prostorije. To je realan volumen vaše prostorije koji će rezultirati ispravnim izborom modela.

Do maximalno 3 m visine kosog stropa vrijedi slijedeće:

Pomnožite dužinu sa širinom sa prosječnom visinom vaše prostorije.
Naprimjer : recimo da nagib krova počinje na visiini od 1,2 m, a ide i do 2,65 m preko cijele širine. Prosječna visina stropa je dakle ( 1.2 + 2.65 ) / 2 = 1,93 m. Na ovaj način izračunamo neto volumen. Tome pridodajemo dodatke kao što je navedeno u primjeru gore, za ravne stropove i dobiti ćemo realan volumen vaše prostorije i na osnovu toga izabrati modele.
Što je faza samozagrijavanja?
Tijekom faze samozagrijavanja, grijači panel se samozagrijava. Tek nakon postizanja radne temperature, može se isijavana toplina koristiti za zagrijavanje prostorija. Pri normalnom radu termostat uključuje i isključuje grijanje više puta dnevno, a pri tome uvijek mora prvo sebe zagrijati.

ZAKLJUČAK: Što je kraće vrijeme samozagrijavanja, to se gubi manje energije i toliko učinkovitije radi infracrveno grijanje, što se pozitivno odražava na potrošnju električne energije.
Što je žarna nit?
Žarna nit pretvara električnu struju u toplinu, kao naprimjer u žarulji. Sastoji od otporne legure, koja uveliko otežava protok električnoj energiji kada prolazi kroz nju. Zbog tog trenja, materijal se zagrijava, ovisno o naponu i jačini struje, sve do usijanja. Neka infracrvena grijanja imaju u sebi još uvijek žarnu nit, iako je to već zastarjela tehnologija.
Što je ESG staklo?
ESG je kratica za Einscheibensicherheitsglas ( sigurnosno kaljeno staklo ). To je specijalno sigurnosno staklo koje je posebno termički obrađeno. Time ovo staklo steklo povećanu čvrstoću i otpornost na udarce. U slučaju loma, raspada se na mnogo sitnih dijelića sa tupim rubovima. Ova visokopostojana vrsta stakla predviđena je za teške uvjete rada. Koristi se na primjer u bočnoim prozorima automobila ili kao staklena ploča za specijalne vrste stolova.
Što je laserski tretman (premaz)?
Laserski tretman je primjena različitih slojeva premaza na materijalima u mikrometarskom području i spada u jedan od red najnaprednijih i najzahtjevnijih proizvodnih tehnika koje su danas poznate. Za takvu proizvidnju neophodni su sofisticirani i skupi kalibrirani strojevi.

Robot koji premazuje sigurnosno kaljeno staklo ELIAS infracrvenog panela je jedinstven u našem širem geografskom okruženju. Jednako tako jedinstven je i automatski proces vezivanja ( spajanja ) pod određenim temperaturama. Čak i površinsku obradu dijelova od nehrđajućeg čelika tretiramo pomuću lasera prije proizvodnje kompozitnih materijala, kao i mnoge druge inovacije koje se primjenjuju u proizvodnji ELIAS infracrvenog grijanja. Ponosni smo što smo ovu metodu učinili primjenjivom u ovoj sferi. To jamči kontinuiranu kvalitetu proizvodnje i nudi visoku sigurnost.
Koliki je životni vijek ELIAS infacrvenog grijanja?
U sadašnjem trenutku samo je nekoliko stvari koje se proizvode tako da mogu trajati zauvijek. Većina proizvoda je konstruirana i dizajnirana za određeni životni vijek . To prije svega omogućuje korištenje jeftinijih materijala i time se stvara ponovna potražnja. U provm redu od toga žvi industrija.

Mi smo sa Elias infracrvenim grijanjem krenuli na jedan održivi put.
Nudimo vam proizvod koji nije namijenjen za trošenje i zamjenu.

* Grijači sloj ELIAS infracrvenog grijanja dolazi iz područja industrijske primjene visokih temperatura. Za grijanje u stambenom prostoru, materijal koristi samo 1 % svog potencijalnog kapaciteta, pa prema tome nema trošenja materijala.
* Budući da temeljna temperatura nije veća od 200 ° C, za razliku kao je to u sustavima sa žarnom niti, također je isključeno trošenje zbog polaganog gorenja, jednako kao i kod procesa istezanja i skupljanja.
* Lijepljenje polimera između sigurnosnog stakla i nosača od nehrđajućeg čelika konstruirano je za industrijsku primjenu na dugi rok.
* Specijalni kabel za povišeno temperaturno okruženje ne sadrži omekšivače koji isparuju na ovim temperaturama i tako postaju krhki.
* Nosač od specijalnih čelika nema pokretnih dijelova. Svi kontakti su fixno zavareni. Ne može se istrošiti ili korodirati.
* Integrirani sigurnosni prekidač za pregrijavanje koji odgovara industrijskim standardima je prekapacitetno konstruiran, mogli bi čak reći suvišan.

ZAKLJUČAK:
Mi vam danas još uvijek ne možemo reći, koliko će vas naše ELIAS infracrveno grijanje ugodno grijati.
No, nema razloga zašto bi se trebao ikada zaustaviti.
parallax background

 

Ako imate dodatna pitanja, kontaktirajte nas.